75 kiloluk kılıç balığından cağ kebabı
ANKARA'da deniz mahsulleri yetişenlerin sahibi Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, 75 kiloluk kılıç balığından cağ kebabı yaptı.
Çırak olarak çalıştıkları mesleklerde 25 yıldır hizmet veren Faruk ve Mehmet Gezen şefler, kendi tarifleri ile misafirlere farklı bir deneyim yaşatmak için açtıkları restoranın menüsüne yeni bir yemek ekledi. Daha önce balıktan künefe, levrek şiş, simit levrek, orkinos döneri ve ahtapot döneri yapan şefler, bu kez 75 kiloluk kılıç balığından yapılan cağ kebabı yaptı. Yemeğin üretim aşamasında ilk olarak kılıç bıçağını temizleyen şefler, solungaçlarını ve kuyruğunu da kesti. Şefler, daha sonra kılıcını tüm şekilde cağ kebabı ocağına yerleştirdi. Kılıç balığından üretilen cağ kebabı, daha sonra yaygın olarak sunuldu.
'FARKLI BİR ÇILGINLIK'
Şef Faruk Gezen, deniz ürünlerinden farklı inovasyonlar ortaya çıkararak, farklı lezzetler sunduklarını söyledi. Gezen, "Son zamanlarda balık döner ve ahtapot döner yaptık. Bugün de farklı bir çılgınlıkla kılıç balığından cağ kebabı ülkelerinde. Daha önce insanlara çok farklı lezzetler sunduk. Balıktan simit ve künefe gittik" dedi.
'HEPSİNİ BİRLEŞTİRİYORUZ'
Faruk Gezen, cağ kebabının Erzurum'a özgü olduğunu vurgulayarak, "Daha önce balıktan döner yaptık ve 'Neden cağ kebabı olmasın' diye düşündük. Tepkiler çok ilgi çekici oluyor. Bence insanlar şaşırıyorlar, bizde onları şaşırtıyoruz. Aslında bizi yapan mesleğimiz, Yeteneğimiz ve sonrasında sosyal medya oldu, bu kadar geniş kitlelere ulaşabildik.Bitlisliyiz.O yüzden yakında balıktan büryan kebabı yapılıyor, Ege'den zeytinyağlı. Biz de merkez olarak ortadayız, hepsini birleştiriyoruz. Dünyada birçok şeyi ilkini biz yaptık. İlk olan değerli oluyor, biz de farklı ve ilkleri yapıyoruz” diye konuştu.
Birinden ilham aldıklarını ama taklit etmediklerini söyleyen Faruk Gezen, ilk kez kılıç balığından yapıldığını cağ kebabını bugünlerin beğendiğini de söyledi.